Parannamme kannattavuuttanne
hukkalämpöä hyödyntämällä ja
leikkaamme samalla co2-päästöjänne 

Hukkalämpö on rahan arvoista. Teollisuudella on valtavat potentiaalit hyödyntää hukkalämpöä omissa prosesseissaan, kiinteistöjen lämmityksessä tai myymällä energiaa ulos.

Hukkalämmön uudelleenkäyttö parantaa paitsi yrityksen kannattavuutta, parantaa se myös maailmaa. Kun uutta energiaa ei tarvitse valmistaa polttamalla, ei CO2-päästöjäkään synny. Hukkalämpöjen hyödyntäminen on todellinen ekoteko. Samalla säästyy selvää rahaa  tuotannon tehoista tinkimättä. Ympäristöarvojen toteuttaminen ei voisi olla enää palkitsevampaa!

Calefa toteuttaa kokonaisratkaisuja, joissa prosesseissanne syntyvät hukkalämmöt valjastetaan uusiokäyttöön.

animaatio-prosessi-levea.gif

Perinteinen malli

Prosesseihin ostettu käyttöenergia
johdetaan kertakäyttöisenä ulos.

 

Calefan malli

Joka ainoa hukkalämmön hyödyntämisestä tienattu
euro jää liikevoitoksi ja vähentää CO2-päästöjä.


Ilman riskiä  kannamme kokonaisvastuun

Hukkalämmön hyödyntämisessä teemme ainoastaan kokonaisratkaisuja, joissa vastaamme koko projektista: alkukartoituksesta säästölaskelmiin, suunnitelmiin, valmiiseen kokonaisratkaisuun ja sen jälkihoitoon.

Calefan malli on turvallinen. Toimitukseen ei jää harmaita alueita, joissa vastuukysymykset olisivat epäselviä. Calefa hoitaa kaiken  hyvin yksinkertaista!


Teollisuudessa hukkalämmön hyödyntäminen on räätälöitävä kohdekohtaisesti. Hukkalämmön lähteet ja uusiokäyttömahdollisuudet vaihtelevat suuresti.

Calefa on teollisuuden hukkalämpöjen hyödyntämisessä Euroopan markkinajohtaja yli 150 referenssin voimin.

Kun teollisuuden toimija valjastaa hukkalämmöt uusiokäyttöön, tarkoittaa se vain positiivisia asioita. Hiilidioksidipäästöt kohteessa laskevat tyypillisesti sadoilla tuhansilla kiloilla vuodessa. Samalla tehtaan energiankulutus putoaa, kun kerran ostettua energiaa hyödynnetään uudelleen ja uudelleen. Asiakkaidemme kohteissa investoinnin tuotto on tyypillisesti 30-100 %.

Aluksi kartoitamme hukkalämmön hyödyntämispotentiaalit itse kohteessa. Selvitämme, missä hukkalämpöä syntyy ja miten sitä voi hyödyntää. Laskemme ratkaisun kannattavuuden: syntyvän energiansäästön ja takaisinmaksuajan.

Voiko samalla tuotantoa tehostaa tai työskentelyolosuhteita parantaa? Useimmissa kohteissa voi. Tuotannolliset prosessit kuuluvat erikoisasiantuntemukseemme, siksi pystymme auttamaan myös näissä kysymyksissä.

Suosittelemme toteutusta ainoastaan, mikäli ratkaisu on laskelmien perusteella kannattava. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ratkaisun takaisinmaksuaika on 1-3 vuotta ja syntynyt energiansäästö on vuositasolla vähintään 30 %.


Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Antti Porkka
energia ja datakeskukset
044 7233 347

Katri Parovuori
muovi ja kemianteollisuus
040 506 3062

Sami Rahkola
elintarvike, maalaus ja pintakäsittely, pesulat
050 550 6543

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@calefa.fi